Drugo slavlje Rossija ove sezone

Doktor vozio kao iz najboljih dana

Drugo slavlje Rossija ove sezone

Valentino Rossi vozi fenomenalno na početku ove sezone. Svoju drugu ovosezonsku, ukupno 110. u karijeri Rossi je upisao nakon velikog okršaja sa Marcom Marquezom.

Sama utrka je odlučena tri kruga prije kraja, Rossi se polako nakon starta probijao do vrha. Marquez je vodio od starta, stvorio je lijepu prednost od pet sekundi u odnosu na prve pratitelje Doviziosoa, Crutchlowa, Iannonea. Rossi je do drugog mjesta stigao 14 krugova prije kraja, u posljednjih deset je spustio zaostatak za Marquezom za četiri sekunde i onda je tri kruga prije kraja prošao Španca.

Marquez je krenuo uzvratiti, Rossi je zatvorio prolaz, Marc je udario u "Doktora" i morao je odustati.
Vodstvo utrke je u prvom trenutku pokrenulo istragu, ali je vrlo brzo ustanovljeno kako se radi o trkačkom incidentu.

Andrea Dovizioso je završio kao drugi, dok je Crutchlow u posljednjem zavoju nadmudrio Andreu Iannonea za najnižu stepeni pobjedničkog postolja. Jorge Lorenzo završio je trku kao peti.

Nakon tri utrke Rossi je vodeći u ukupnom poretku sa 66 bodova, Dovizioso je drugi sa šest manje, dok je Iannone treći sa 40 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.