Felipe Massa u Williamsu: "Vjerujem u ovaj tim"

Felipe Massa u Williamsu: "Vjerujem u ovaj tim"

E. Škorić

Vozač Ferrarija Felipe Massa od sljedeće sezone zamijenit će Pastorea Maldonada u Williamsu.

Williams je u ponedjeljak objavio da će Massa (32) zamijeniti vozača iz Venecuele, Maldonada, koji je lani donio Williamsu prvu pobjedu. 

Massa je, pak, raskinuo saradnju nakon osam sezona s Ferrarijem, tokom kojih je vozio na 135 utrka, osvojio 15 pol-pozicija i 11 pobjeda. Najbliži tituli bio je 2008. godine kada je pobijedio u Brazilu. No, tada je Hamiltonu bilo dovoljno peto mjesto da osvoji krunu.

"Kad sam bio  klinac sanjao sam uvijek da vozim za Williams, Ferrari ili McLaren i drago mi je da sam se pridružio još jednoj ikoni sporta kakva je Williams", rekao je Massa, koji je impresioniran onim što je vidio u Williamsu.

"Williams je imao lošu sezonu, no u 2014. će sve biti drugačije. Nije nemoguće da se tim bori za prvih četiri-pet pozicija u poretu konstruktora. Moramo vjerovati i boriti se za to".

"Uvjeren sam u potencijal Williamsa. Sve se mijenja. Bolid će biti potpuno drugačiji i mislim da ova momčad ima dovoljno kapaciteta da napravi dobar posao",  dodao je Brazilac.

Massa je prije Ferarija vozio i za Sauber, a 36 puta bio je na postolju. Prvu pobjedu ostvario je na Velikoj nagradi Turske 2006. godine, a debitovao je u Australiji četiri godine ranije. 

Maldonado će najvjerovatnije u Lotus kako bi zamijenio Kimija Raikkonena, ali također postoji mogućnost da ode  Force Indiju ili Sauber.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.