Lotterer vozi za Caterham u Belgiji

Nalazi se na listi vozača

Lotterer vozi za Caterham u Belgiji

Trostruki pobjednik utrke 24 sata Le Mansa, Nijemac André Lotterer bi potpuno neočekivano priliku da vozi F1 utrku mogao dobiti ovog vikenda u Belgiji kao vozača Caterhama.

Prema posljednjim informacija, Caterham je upravo ovog vozača stavio na svoju listu za stazu Spa. Još ranije su novi vlasnici ekipe najavili eventualnu promjenu vozačke postave tokom sezone kako bi uspjeli osvojiti koji bod i dohvatili za njih 10. mjesto u poretku konstruktora za njih tako željeno.

Nijemac još uvijek nije zvanično potpisao ugovor, ali bi u Belgiji trebao zamijeniti Japanca Kamuia Kobayashija. Ono što je potrebno jeste i dozvola njegovih ekipa za koje trenutačno nastupa, a to je prije svega tim Audija sa kojim nastupa u utrkama FIA World Endurance Championshipa odnosno Petronas Team TOM'S-a za koji vozi u seriji  Nippon/Super Formula u Japanu.

Kada su u pitanju njegova ranija iskustva sa Formulom 1, Lotterer je još 2002. godine obavljao ulogu test vozača za ekipu Jagura, čak je odradio jednu utrku i u američkom CART prvenstvu nakon čega se preselio u Japan. Tamo je 2011. godine osvojio naslov prvaka kao prvi Nijemac nakon Ralfa Schumachera 1996. godine. Sa Audijem je tri puta slavio na prestižnoj utrci 24 sata Le Mansa, računajući i ovu godinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.