Mattiacci: Monza je pokazala koliko zaostajemo za najboljima

Ferrari bez postolja u Monzi nakon šest godina

Mattiacci: Monza je pokazala koliko zaostajemo za najboljima

Teme:

Na posljenjoj utrci u Monzi vozaci Ferrarija po prvi put u posljednjih šest godina nisu došli do postolja. Posljednji put se nešto slicno dogodilo 2005. godine kada su Schumacher i Barrichello završili na 10. i 12. mjestu.

Alonso je u Monzi morao odustati dok je Raikkonen bio deveti.

" Utrka u Monzi je pokazala koliko zaostajemo za vodecima bez obzira na sva sitna poboljšanja na bolidu. Potvrdili smo kako imamo brži bolid nego ranije, ali u Monzi ne možete puno napraviti sa nižih startnih pozicija na startu, pogotovo ako nemate dobar motor. Shvatio sam da Ferrari nije samo trkaca kompanija nego institucija. Imamo obavezu prema svim našim navijacima da radimo kako bi smo bili bolji " kaže šef Ferrarija Mattiacci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.