Mladi Ocon oduševio na stazi u Fioranu

Vozio Ferrarijev bolid iz 2010. godine

Mladi Ocon oduševio na stazi u Fioranu

Teme:

Mladi Francuz Esteban Ocon svjetski prvak u Formuli 3, nakon bolida Lotusa dobio je priliku da testira i za ekipu Ferrarija. Ocon je sedam dana ranije vozio za ekipu Lotusa, sada je vozio Ferrarijev bolid iz 2010. godine na stazi u Fioranu.

U Ferrariju su bili više nego zadovoljni onim što je Ocon ponudio na stazi.

" Sjajno je vidjeti kada neko dpđe na ovu staza i predstavi se na najbolji način na svom prvom testu. Iako je prvi put bio na ovoj stazi, Ocon je vozio bez greške i konstanto je podizao svoj tempo. Od samog starta je imao brzinu, napadao je stazu poput nekih starijih, iskusnijih vozača. Nije bilo lako jer svako vozač čeka tu priliku da proba, testira, vozi bolid Ferrarija. Ovaj rezultat može biti dobar znak kada je u pitanju budućnost ovog vozača " izjavio je šef Ferrarijeve akademije mladih vozača Luca Baldisseri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.