MotoGP: Rat na stazi između Rossija i Marquesa

Epilog će biti buran...

MotoGP: Rat na stazi između Rossija i Marquesa

Španac Dani Pedrosa pobjednik je 17. trke Moto GP šampionata vožene za Veliku nagradu Malezije. Pedrosa je bio najbrži i u kvalifikacijama, ali izvjesno je da će se o njegovom trijumfu najmanje pričati.

Naime, staza Sepang bila je poprište nastavka rata između Valentina Rossija i Marca Marquesa. Oni su se borili za treću poziciju, a epilog okršaja bilo je odustajanje branioca titule poslije kontakta sa Rossijem. 

Marques i Rossi su vodili borbu na ivici, izluđivali su jedan drugoga, a Rossi je bio taj koji je prvi odlučio da je dosta i praktično se parkirao u jednoj krivini i čekao reakciju svog velikog rivala. Španac je tada ušao pravo u Rossija, a italijanski vozač ga je zbog toga odgnurnuo i trka je bila gotova sa Marquesa. 

Sigurno će se i narednih nedjelja voditi polemika o ovom indicentu, a epilog ćemo morati sačekati. Svakako će biti buran. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.