Ogier slavio po četvrti put u Portugalu

Francuz nije imao konkurenciju

Ogier slavio po četvrti put u Portugalu

Svjetski prvak Francuz Sebastien Ogier u Volkswagen Polu pobjednik je Portugalskog relija, četvrte utrke Svjetskog prvenstva. Ogieru je ovo 19. pobjeda u karijeri, a četvrta u Portugalu.

Ove godine slavio je s 43 sekunde prednosti pred Fincem Mikkom Hirvonenom u Fordu. Treće mjesto pripalo je finskom vozaču Madsu Ostbergu (Citroën) koji je za Ogierom zaostao 1:12.4 minute. Francuz je odličan nastup zaokružio pobjedom na posljednjem brzinskom ispitu, čime je osigurao dodatna tri boda. Aktuelni svjetski prvak je dobar dio posla obavio dan ranije kada je zaostatak za Hirvonenom pretočio u vodstvo sa više od 38 sekundi prednosti. Danas je najveći gubitnik svakako bio Dani Sordo koji je ostao bez četvrtog mjesta zbog kvara na automobilu.


" Bio je to fantastičan vikend za nas, upisali smo već četvrtu pobjedu u Portugalu. Nije bilo nimalo lako, Mikko je pritiskao cijelo vrijeme, ali na kraju je stigla još jedna pobjeda i maksimalan broj bodova. Savršeno" rekao je Ogier koje odgovara konfiguracija staze i ruta u Algarveu te je ovdje upisao i četvrtu pobjedu. Ranije je slavio 2010. 2011. i 2013. godine, a ova pobjeda mu je treća ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.