Peugeot spreman za 24 sata Le Mansa
Peugeot 908 HDi

Branitelj naslova posljednji put sa starim bolidom

Peugeot spreman za 24 sata Le Mansa

M. Maksimović

Iako se utrka 24 sata Le Mansa vozi 12.odnosno 13.juna, branitelj naslova, ekipa Peugeota je već objavila imena vozača. Na ovogodišnjem izdanju kultne utrke '' 24 sata Le Mansa'' Peugeot će nastupati sa tri bolida, 908 HDi FAP.

Za ekipu koja će nastupati pod brojem jedan vozit će Alexander Wurz, nekadašnji F1 vozač Benettona odnosno Williamsa i McLarena, Marc Gene koji ima iskustva Formule 1, kao vozač Minardija i BMW Williamsa, te Anthony Davidson koji je će zamijeniti Australca Davida Brabhama. Davidson se nije proslavio vozeči za BAR i Super Aguri.

Drugi bolid je ''čisto'' Francuski. Tu su Franck Montagny, Stéphane Sarrazin i Nicolas Minassian koji su i lani nastupali za ekipu Peugeota.U trećoj postavi su domaći momak, nekadašnji prvak Indy serije, Sébastien Bourdais, Simon Pagenaud prošlogodišnji vozač Pescarolo Teama i Portugalac Pedro Lamy.

Sa ovim svojim postavama u Peugeotu se nadaju pobjedi sa prototipom 908 HDi FAP, koji će ove ove godine posljednji put nastupiti na utrci 24 sata Le Mansa, naredne godine stiže novi bolid. Prošle godine je ekipa Peugeota ostvarila prvu pobjedu nakon 1993.godine, a Brabham, Gene i Wurz su prekinuli četvorogodišnju vladavinu Audija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.