Sirotkin vozio u malim patikama

Mladi Rus osigurao superlicencu

Sirotkin vozio u malim patikama

Rus Sergey Sirotkin se po prvi put u svojoj karijeri pojavio na stazi Sakhir. Vozio je za ekipu Saubera, prešao je potrebnih 300 kilometara kako bi dobio superlicencu kako bi mogao nastupati na trakačkim vikendima.

Mladi Rus je postavio osmo vrijeme, ali uz probleme. I to sa opremom.

" Imao sam problema sa svojim patikama. Bile su premale, pa sam se mučio prilikom kočenja. Odlučio sam ih promijeniti, opet nije bilo najbolje, bilo je teško voziti.  Ipak, prešao sam 300 kilometara, imamo prostora i potencijala za napredak. Prvi put sam na ovoj stazi i u poređenju sa Formulom u Renaultovoj seriji, imam mnoge jači motor, veće ubrzanje " rekao je Sirotkin koji narednog vikenda nastupa u Formuli Renault 3.5.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti