Stallard novi trkački inženjer Jensona Buttona

Zamjena za Dave Robsona

Stallard novi trkački inženjer Jensona Buttona

Tom Stallard je novi trkački inženjer Jensona Buttona u ekipi McLarena. Na ovaj potez u McLarena su se odlučili nakon što je Dave Robson dosadašnji inženjer dobio drugu ulogu.

Robson je tu ulogu obavljao od 2010. godine, odnosno od trenutka kada je Button stigao u McLaren. U McLarenu slično u Ferrariju žele popraviti svoje rezultate, ali su za sada uglavnom osuđeni na određene korekcije unutar same ekipe.

" Ovaj potez pokazuje McLarenovu odlučnost da optimalno rasporedi svoje inženjerske resurse kroz razvoj karijere svojih inženjera. Dave Robson je napravio puno toga predhodnih godina i sada će njegovo iskustvo i ekspertiza biti korištena u nekim drugim operacijama McLarenove ekipe. Sa druge strane Jenson je na raspolaganje dobio inteligentog i sposobnog inženjera " stoji u saopštenju McLarena. McLaren već duže vremena čeka pobjedu, ove godine su izborena dva postolja, oba na VN Australije. Posljednja pobjeda bila je ona u Americi Lewisa Hamiltona 2012. godine.

Stallard je prije dolaska u McLaren, osvojio srebrnu medalju u osmercu Velike Britanije na Igrama u Pekingu 2008. godine.Dvije sedmice nakon Pekinga, Tom je počeo raditi u McLarenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.