Treninzi u Aragonu prošli u znaku vozača Honde
EPA

Dani Pedrosa i Marc Marquez

Treninzi u Aragonu prošli u znaku vozača Honde

E. Ganibegović

Jučer su održana dva treninga u Aragonu prije kvalifikacija i glavne utrke, a ono što je prvi trening obilježilo jeste povratak Valentina Rossija.

Na prvom treningu je najbolje vrijeme imao Marc Marquez, dok je na drugoj poziciji završio Dani Pedrosa.

Treći je bio Johann Zarco, dok su se u prvih deset još našli Jack Miller, Mika Kallio, Jorge Lorenzo, Cal Crutchlow, Danilo Petrucci, Andrea Iannone i Andrea Dovizioso.

Rossi se vratio na stazu nakon dvostrukog preloma noge i operacije, pa je tako zabilježio 18. vrijeme.

Drugi trening je briljantan bio Dani Pedrosa, koji je završio kao prvoplasirani, dok su iza njega odmah bili Jorge Lorenzo i Johann Zarco.

Marc Marquez je završio kao četvrti, dok je Karel Abraham zauzeo petu poziciju. Šesti je bio Cal Crutchlow, Sam Lowes sedmi, Andrea Dovizisio osmi, Aleix Espargaro deveti, Pol Espargaro deseti, dok je Valentino Rossi završio na 20. poziciji. 

Kvalifikacije za utrku u Aragonu su na rasporedu u subotu u 14:10. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi