U Goraždu održana karting utrka

U Goraždu održana karting utrka

A. Beganović
Teme:

Goražde je jučer bilo domaćin karting utrke koja se boduje za šampionat BiH.

Utrku je povodom Dana Bosansko-podrinjskog kantona i općine Goražde organizirao Auto klub „4x4“ iz Sarajeva. U pet klasa učestvovalo je 30 takmičara iz BiH i Crne Gore.

„ Mi samo zadovoljni kako je sve proteklo. Nije bilo nezgoda, organizacija i sama staza je bila odlična. Drago nam je da smo ovu utrku organizirali uz Dan BPK i općine Goražde" - kazao je Mirko Gerh, direktor Auto kluba "4x4".

U prvoj klasi pobijedio je Jasmin Nišić iz Tuzle, dok je najbolji u prvoj A klasi bio Milo Karadžić iz kluba „Aćimić“ (Crna Gora).

U drugoj klasi pobjednik je Adil Sangić iz Tuzle, najbolji u trećoj klasi bio je Radomir Radukić iz Banje Luke, a najbolji rezultat u klasi četiri ostvario je Davor Milos iz Sarajeva.

Ekipno, najbolje rezultate ostvario je karting klub „Tuzlamk“, drugi je karting klub „Kalifornija" iz Sarajeva, dok je treće mjesto pripalo klubu „Aćimić“ iz Crne Gore.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.