Vettel: Možemo se uključiti u borbu za pobjedu

Nakon današnjih kvalifikacija u Austriji

Vettel: Možemo se uključiti u borbu za pobjedu

Sebastian Vettel je u petak imao problema sa bolidom, ali je opet ostvario najbolje vrijeme na drugom slobodnom treningu.

Na subotnjim kvalifikacijama je prijetio Hamiltonu i Rosbergu, ali opet nije mogao bolje od trećeg mjesta. Ipak, Sebastian vjeruje da u nedelju može ugroziti vodeći dvojac, ekipu Mercedesa.

" Imali smo problema sa bolidom, još neke stvari moramo srediti, ali generalno sam zadovoljan ostvarenim. Naravno da bi bilo bolje da sam bliže vrhu, ali imamo bolid koji je spreman za borbu, za utrku. Tu smo, čekamo svoju priliku koju ako se ukaže moramo iskoristiti. Spremni smo za napad i daćemo sve od sebe. što se tiče samih kvalifikacija, na početku smo svi imali problema zbog staze, a onda su Mercedesi očekivano dodali gas. Williams je također bio dobar, bili su nam blizu " rekao je nakon završenih kvalifikacija Sebastian Vettel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.