Adžem: Učinit ćemo sve da osvojimo oba trofeja

Pred meč Kupa protiv Mladosti DK.

Adžem: Učinit ćemo sve da osvojimo oba trofeja

S. Mlaćo

Nakon pobjede u Gabeli nad GOŠK-om (0:1) u FK Željezničar odmah su se okrenuli susretu osmine finala Kupa BiH protiv Mladosti Doboj Kakanj.

Plavi žele prolaz dalje pred svojim navijačima, ali svjesni su da će se morati mnogo potruditi da to i ostvare. Na današnjoj press konferenciji u Plavom salonu medijima su se obratili šef struke Admir Adžem i junak pobjede iz Gabele, novo pojačanje Vojo Ubiparip.

"Nakon dvije vezane pobjede iz dvije gostujuće utakmice sada nas očekuje važan meč Kupa. Naše ambicije su da prođemo dalje, a ono što treba istaći jeste da u tri dana imamo dvije utakmice sa istom ekipom. To može biti i malo opasno, ali vjerujem u naše kvalitete. Želimo ostvariti dvije pobjede, trebat će nam mnogo snage, truda i rada, ali ja vjerujem u da će ekipa ispuniti ono što želimo", kazao je Adžem.

"Čeka nas teška utakmica, pogotovo zbog vremena, ali i zbog protivnika koji je čvrst. Trebat će nam mnogo snage, truda i rada da slavimo. Ekipa je spremna za borbu i takmičenje i sigurno ćemo dati sve od sebe da dođemo do cilja", istakao je Ubiparip.

Adžem će sigurno rotirati u odnosu na zadnje utakmice.

"Moramo mijenjati. U Gabeli smo izgubili Projića na nekoliko dana i na toj poziciji smo deficitarni. Stanić je morao na lijevu stranu i tamo je dobro odradio, ali mi je žao što ga moramo mijenjati, jer bi bio bolji na prirodnoj poziciji. Ima tu igrača koji nisu prošli pripreme sa nama", jasan je Adžem.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

O ambicijama Želje ove sezone Adžem kaže.

"Kada sam dolazio u Želju znao sam šta su ciljevi i svaki trener koji ovdje dođe ima isti cilj. Borimo se za trofeje, kako u ligi tako i u kupu. Ljudi ulože po sto hiljada miliona ne osvoje ništa, ali mi ćemo učiniti sve da osvojimo Kup i prvenstvo", dodao je Adžem.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi