Banjalučanke prejake za Zenicu
ŽFK Borac

Fudbalerke Zenice opet poražene na turniru za prvaka BiH

Banjalučanke prejake za Zenicu

U drugoj utakmici završnog turnira za titulu prvaka BiH u ženskom fudbalu ekipa Borca iz Banja Luke je prema očekivanju savladala Zenicu 2006 rezultatom 3:0.

Nakon jučerašnjeg poraza od SFK 2000, Zeničanke su se okitile bronzanim medaljama, dok će novog prvaka BiH odlučiti sutrašnji okršaj Sarajki i Banjalučanki.

Borac je poveo u 11. minuti golom Mirjane Stojić, a samo minut kasnije Zenica je propustila idealnu priliku da poravna rezultat. Arijana Puljić je iz slobodnog udarca sa preko 30 metara gađala pod prečku, ali je Borjana Ivić vrhovima prstiju sačuvala mrežu. Ono što nije uspjela Puljićeva, jeste Marina Savanović u 73. minuti. Sa iste distance i na isti način uspjela je da savlada odličnu Arnelu Begić. Pet minuta prije kraja utakmice Savanovićeva je na ubačaj Jelene Koprene postavila konačnih 3:0.
Da na golu zeničkog tima nije bilo raspoložene Arnele Begić, Borac bi sigurno slavio mnogo ubjedljiviju pobjedu.

BORAC – ZENICA 2006 3:0 (1:0)

Strijelci: 1:0 Stojić (11), 2:0 Savanović (73), 3:0 Savanović (85), stadion: SRC Slavija, gledalaca: 30, sudija: Adnan Pervan (Sarajevo), pomoćnici: Bilal Bogilović (Sarajevo) i Danica Kovačević (Trebinje), delegat: Vitomir Šilić (Sarajevo), žuti karton: Puljić (Zenica 2006).

BORAC: Ivić (od 46. Koprena), Maljurić, Čebedžija, Galić, Mitrović, Janković, Mihailović, Mičić, Stojić (od 84. Kondić), Savanović, Boškan (od 89. Kulić). Trener: Simona Balaban.

ZENICA 2006:
A.Begić, Kavaz, Hubanić (od 84. Zaimović), Bilčević, Puljić, Bektaš, Abaz, Halać, Mujčinović, Sabanović (od 77. Skula), Koluh. Trener: Rasim Bilčević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.