Benitez želi otići iz Newcastlea
Foto: EPA

Nezadovoljan transferima

Benitez želi otići iz Newcastlea

S. Bošković

Rafael Benitez razmišlja da napusti ekipu Newcastle Uniteda. 

Španski stručnjak je ekspresno uveo Newcastle u Premier ligu nakon ispadanja u sezonu 2015/16, te se činilo da će on duži period ostati na klupi tima s St. James Parka. 

Ipak, proteklih sedmica Newcastle nije uspio da dovede pojačanje, te Benitez zbog toga želi otići. 

Švrake su se zanimale za Tammyja Abrahama, koji je otišao na posudbu u Chelsea, te golmana Manchester Cityja Willyja Caballera koji je odabrao Stamford Bridge. 

Prema pisanju britanskih medija bivši trener Liverpoola želio je da dovede Fabiana Delpha i Mangalu, no oni su odabrali Stoke City, odnosno Lyon. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Benitez će  se ubrzo sastati s direktorom tima Leejem Charnleyem kako bi riješili nastalu situaciju oko transfera, a nakon tog sastanka bit će i poznato da li će Rafa Benitez voditi Newcastle u povratničkoj sezoni u elitnom rangu engleskog fudbala. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi