Bez golova u vječitom derbiju, borba za titulu se nastavlja

Sarajevo - Željezničar 0:0

Bez golova u vječitom derbiju, borba za titulu se nastavlja

E. Škorić

Sarajevo i Željezničar odigrali su danas na Koševu 105. vječiti derbi u sklopu 28. kola Premijer lige, a on je završen bez golova (0:0).

Na prvi šut čekalo se 90 sekundi. Bilbija je pokušao, no pucao je pored gola Antolovića. Na drugoj strani je Bajić izblokiran. To je bilo sve u prvih 15 minuta poprilično grube utakmice, što je bilo i za očekivati obzirom na važnost iste.

U 16. minuti Kokot iz velike udaljenosti pokušava da iznenadi Delača, no golman bordo tima nije imao potrebe da interveniše. Prva prava prilika viđena je u 27. minuti.

Nakon ubačaja iz kornera, Benko makazicama šutira, Antolović spašava goste. Već na drugoj strani je Kokot ubacio s lijeve strane, Bajić iz dobre pozicije šutira, ali je izblokiran. 

Igrala se 31. minuta kada je Benko pucao s 15 metara iskosa s desne strane, a Antolović loptu skreće u korner. Benko je nastavio sa bombardovanjem gostujućeg gola i u 36. minuti, ali je neprecizan.

Mogao je Kokot kazniti njegove promašaje u 40. minuti, no istakao se Delač i odbranio. U završnici prvog dijela velika šansa za Sarajevo. Benko je s 11 metara imao mat poziciju, ali je opalio malo preko gola Antolovića.

Željo je mogao i do vodstva na početku drugog dijela. Prvo je Hadžiahmetović šutirao jako sa oko 20 metara, lopta ide malo pored Delačovog gola, a onda je Đelmić upropastio sjajan napad Plavih, pa je očajno pucao u 48. minuti iako je imao bolje rješenje.

Benko je po šesti put šutirao u 58. minuti, no još jednom šalje loptu preko gola gostiju s Grbavice. Hadžiahmetović u 60. minuti šalje projektil prema golu Sarajeva, Delač spašava. 

Gostujući nogometaši su bili puno bolji u drugih 45 minuta, krenuli su na sve ili ništa. Pokušavali su i jedni i drugi da dođu do gola. Imali su domaći nekoliko pokušaja u zadnjih 15 minuta. Velkoski, Stojčev i Rustemović su bili neprecizni. Derbi je na kraju završen bez golova, pa Sarajevo ostaje lider sa bodom prednosti.

Do kraja prvenstva Sarajevo će igrati u gostima s Vitezom i kod kuće sa Slobodom, dok Željo dočekuje Travnik, pa ide u goste Čeliku u Zenici.

Sarajevo - Željezničar 0:0

Sarajevo: Delač, Barić, Kovačević, Stojčev, Bekić, Velkoski, Tatomirović, Benko, Cimirot, Puzigaća, Bilbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Antolović, Kvesić, Kosorić, Bajić, Đelmić, Čolić, Hadžiahmetović, Sadiković D., Bogdanović, Hasanović, Kokot.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.