Braco: Da sam ja trener Sarajeva, lagano bih dobio Želju!

Legenda Vrbanjuše za SportSport

Braco: Da sam ja trener Sarajeva, lagano bih dobio Želju!

Alija Braco Hadžiosmanović, legenda Vrbanjuše i uvijek rado viđeno lice na ulicama Starog grada u Sarajevu, bio je jedan od naših sugovornika uoči predstojećeg 105. derbija vječitih sarajevskih rivala.

Braco nam je govorio o svemu: O klubovima, Odoviću, Uščupliću, navijačima, historiji... Razgovor sa njim nikada nije dosadan i uvijek se ima čuti ponešto zanimljivo.

"Sarajevo će pobijediti 3:1"

"Mislim da je u ovom trenutku Sarajevo spremnija i iskusnija ekipa. Željo ima mladost, tu su njegova djeca, svi su odgojeni tu i to je jedno matično jato koje će za godinu ili eventualno dvije pokazati da je među najboljim ekipama u ligi. Ipak je to jedna klapa, raja i družina i oni su već napravili nešto u Želji", započeo je popularni Braco razgovor, i dodao:

"Ipak mislim da je Sarajevo bolje i da će sutra i sa jednim bodom osvojiti titulu u ovoj sezoni. Mislim da će Sarajevo smoći snage i pobijediti. Rezultat će biti 3:1 za Sarajevo".

Braco nam je, u svom stilu, otkrio šta bi uradio da je na klupi bordo tima.

"Moram ti pošteno reći. Da sam ja na klupi Sarajeva, ja sam siguran da bi mi ubjedljivo, ali ubjedljivo pobijedili Želju! Motivacija je u ovakvim utakmicama glavna".

"Odović je učio od mene, i to sada primjenjuje u praksi"

Potom je prokomentarisao i trenere dvaju klubova, a posebno je zanimljiv bio komentar o Milomiru Odoviću.

"Što se tiče trenera Odovića, to je čovjek koji je godinama posmatrao moje treninge. Dolazio je u Semizovac i gledao Vrbanjušu. Kupio je dosta mojih varijanti, što se kaže, i mislim da ih  danas i primjenjuje u pojedinim situacijama. I on, i Uščuplić su sjajni i, za mene, mladi treneri, ali ipak je jedan Husref Musemić. On je za mene najbolji trener u BiH".

"Imamo najbolju publiku na svijetu"

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Braco je na kraju istakao kako se nada fer i sportskom nadmetanju, te da se nada pobjedi Sarajeva, iako mu nije mrzak ni Željezničar.

"Ja znam da imamo najbolju publiku na svijetu. S jedne strane Horde zla, a sa druge Manijaci. U svakom trenutku navijam za Sarajevo ali simpatišem i Želju. Siguran sam da će se sutra navijači Sarajeva nakon toliko godina radovati novoj tituli".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.