Igrači Slobode izviždani

Casimiro jedino zadovoljan igrom odbrane

Trebao je bio fudbalski spektakl, ali se utakmica Slobode i Zvijezde pretvorila u svojevrsno mučenje lopte. Stariji posjetioci utakmica na Tušnju ne sjećaju se kada je Sloboda izgledala nemoćnije. 

Gotovo da nisu uputili čestit udarac u okvir gola Zvijezde. Zbog toga su crveno-crni ispraćeni zvižducima, a nakon utakmice nekoliko navijača je ušlo u svlačionicu i fudbalerima reklo ono što su imali.

Poslije utakmice sa Zvijezdom očito je kako se svi problemi ne mogu adresirati na trenere. Ni bivše, a ni na trenutne. Slobodin tim je limitiran, nema pravog majstora, vođu... Da ima vođu sve bi bilo drugačije, jer bi i ostali dobili na samopuzdanju, bili bi rasterećeniji i zasigurno opasniji. No, greške su napravljene ljetos i od tada Sloboda muku muči sa stvaranjem šansi i postizanjem golova. Sudeći po posljednjem izdanju osvojenih 11 bodova je maksimum sadašnjeg tima iz Rudarske 2.

"Jedino sa čim sam zadovoljan je igra u odbrani. Prelazak iz faze odbrane i napad nam je veliki problem i u lošoj utakmici nismo ispoštovali dogovoreno. Mi imamo ovakav igrački kadar i do kraja polusezone moramo izvući njihov maksimum. U zimskoj pauzi ćemo pričati šta i kako dalje", kaže Alfredo Casimiro, koji je ostvario i drugi remi otkako je na klupi Slobode bez primljenog, ali i postignutog gola.

U narednom kolu Sloboda gostuje u Banja Luci. Ostala su još četiri kola, a Sloboda na svom kontu ima samo 11 bodova. Podsjetimo šest bodova je osvojeno u prva dva kola.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.