Čelik igra ključnu utakmicu, Olimpik na teškom ispitu

Liga za opstanak, 3. kolo

Čelik igra ključnu utakmicu, Olimpik na teškom ispitu

Klubovi koji nastupaju u Ligi za opstanak će u subotu i nedjelju igrati utakmice 3. kola, koje će biti izuzetno važne.

Posebno se to odnosi na duel Metalleghea i Čelika, koji se u nedjelju igra u Banjaluci. Tim iz Jajca trenutno ima pet bodova prednosti u odnosu na Zeničane i eventualnom pobjedom bi se doveo u odličnu situaciju da zadrži bodovnu prednost u preostalih sedam kola, te tako ostane u ligi.

S druge strane, Čeliku će ovo biti ključna utakmica i crveno-crni će dati sve od sebe da izvuku barem jedan bod, s tim što je njihov imperativ pobjeda, jer više nema šta da se čeka.

Za klub kao što je Čelik bi ispadanje u niži rang bilo ravno katastrofi, a utakmica sa Metallegheom bi trebala pokazati koliki su trenutni dometi kluba sa Bilinog polja.

Olimpik u ovom kolu ima također vrlo zahtjevan zadatak. Tim sa Otoke će gostovati ekipi Mladosti u Doboju kod Kaknja i ovo će biti jedna od posljednjih prilika da se nekadašnji osvajač Kupa BiH vrati u ravnopravnu borbu za opstanak. Olimpik je trenutno posljednjeplasirani tim na tabeli sa 14 osvojenih bodova, dok Mladost ovu utakmicu dočekuje prilično rasterećeno zbog toga što se nalazi u sigurnoj zoni sa dobrom bodovnom zalihom u odnosu na timove iz zone ispadanja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zanimljivo bi trebalo biti i u Vitezu, gdje će istoimena ekipa domaćina odmjeriti snage sa Širokim Brijegom. Vitezu bi pobjeda mnogo značila u borbi za opstanak, dok su Širokobriježani mislima već na utakmici polufinala Kupa protiv Željezničara koja se igra u srijedu. Jasno je da domaći tim ima veći motiv u ovoj utakmici, a trener gostiju Goran Sablić će u Vitezu najvjerovatnije 'promiješati karte' i priliku dati nekim mlađim igračima koji do sada nisu imali preveliku minutažu.

Utakmice Viteza i Širokog Brijega te Mladosti i Olimpika igraju se danas s početkom u 16 i 16:30 sati, dok Metalleghe i Čelik svoj meč igraju u nedjelju od 16:30.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi