Čelik ispratio Rudar sa četiri gola u mreži

Prvi trijumf Zeničana

Čelik ispratio Rudar sa četiri gola u mreži

M. Šljivak

Fudbaleri Čelika konačno su došli do prve pobjede u novoj sezoni Premijer lige BiH. Izabranici Vlade Jagodića razbili su na Bilinom polju Rudar iz Prijedora rezultatom 4:1.

Rudar je bolje otvorio susret i u 10. minuti su imali dobru priliku. Kapiten gostiju  Mikić se našao u dobroj šansi, ali je sa samo sedam metara uspio promašiti.  Kazna za ovaj promašaj je stigla u 15. minuti susreta. Za prednost Zeničana od 1:0 pogodio je Saša Kajkut.

Samo 10 minuta kasnije novi gol u mreži gostiju. Kajkut je ovaj put u ulozi asistenta, a mrežu gostujućeg golmana Bodiroge pogodio je Dedić za sigurnu prednost Čelika od 2:0.

Saša Kajkut je zbog povrede morao napustiti teren u 38. minuti susreta, a gosti su ostali pred kraj prvog poluvremena sa igračem manje nakon što je Rastoka dobio direktan crveni karton. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U nastavku susreta još dva gola u mreži Rudara. Igrala se 54. minuta kada odličan ubačaj Popovića koristi Dedić, te svojim drugim golom pogađa za ubjedljivih 3:0. Samo tri minute kasnije i četvrti gol u mreži Bodiroge. Za prednost od 4:0 pogodio je Alispahić, koji je ušao umjesto Kajkuta.

Do kraja je bilo još nekoliko prilika, a gosti su u finišu stigli do počasnog gola. Dosuđen je penal u 88. minuti a precizan izvođač je Vidić za konačnih 4:1.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.