Čelik protiv Širokog Brijega u najjačem sastavu

Zeničani se spremaju za gostovanje na Pecari

Čelik protiv Širokog Brijega u najjačem sastavu

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika u tri kola nastavka prvenstva u Premijer ligi BiH još nisu osjetili slast pobjede, remi protiv Travnika i Zrinjskog na Bilinom polju, te nesretan poraz od Sarajeva na Koševu sigurno nisu pravo mjerilo kvalitete crno-crveni, koji igraju mnogo bolje nego što imaju bodova na svome kontu.

Zeničanima u naredna dva kola predstoje gostujuće utakmice protiv Širokog i Rudara, a prva utakmica na Pecari u nedjelju je tradicionalno teško gostovanje za izabranike Elvedina Beganovića.

Podatak da je u posljednjih 16 utakmica na Pecari, Čelik slavio pobjedu samo jedanput, uz dva remija i 13 poraza dovoljno govori, koliko je to zaista težak teren za igrače s Bilinog polja.

Zanimljivo da je Čelik pobijedio u posljednje dvije utakmice koje su odigrane, ali obe su bile u Zenici, u prošloj polusezoni bilo je 2:1 za crno-crvene, dok su u prošloj sezoni slavili u Zenici rezultatom 5:3, naravno da se igrači Čelika ne žele sjećati prošle sezone i gostovanja na Pecari u prvom dijelu kada su deklasirani rezultatom 7:2.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik će na gostovanje Širokom krenuti u najjačem sastavu, Bajraktarević se vraća u ekipu nakon odrađene suspenzije zbog tri žuta kartona, kao i oporavljeni stoper Kazazić, koji trenira sa ekipom.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi