Čelik u Gračanici potvrdio put u četvrtfinale

Kup BiH

Čelik u Gračanici potvrdio put u četvrtfinale

Edmir Škorić

Zenički Čelik gostovao je u Gračanici Bratstvu u uzvratu osmine finala Kupa BiH. 

Bratstvo je jedan od konkurenata za plasman u Premijer ligu BiH, pa će možda Gračanlijama čak i odgovarati što su napustili bitku na drugom fontu - u najmasovnijem nogometnom bh. natjecanju.

Čelik je na Bilnom Polju deklasirao Bratstvo s 4:0, a Zeničani su na stadionu Luke također zabilježili pozitivan rezultat.

Prijetio je u prvom dijelu Kajkut domaćinu u dva navrata, na drugoj strani Diabang i Suljić nisu bili dovoljno precizni. Najbolju šansu za Bratstvo nije iskoristo Delić u 13. minuti kada je izašao sam pred Adilovića malo iskosa s lijeve strane, ali nije uspio da loptu plasira u mrežu.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Taj promašaj kažnjen je u 37. minuti. Mišić je prošao stranom i centrirao, Mešanović poluvolejom zakačio loptu i plasirao je iza leđa nemoćnog Prljače. 

Dobro se igralo i u drugih 45 minuta, a u 49. minuti Diabang na ubačaj Kadrića zabija za 1:1 i vraća kakvu-takvu nadu domaćinu da može do čuda. Rezervista Duvnjak je u 77. minuti ponovo doveo Čelik u vodstvo, ali je Omerović nekoliko minuta kasnije postavio konačnih 2:2.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.