Danski Hobro domaćin narednog SP bh. dijaspore u futsalu

Očekuje se učešće 18 reprezentacija

Danski Hobro domaćin narednog SP bh. dijaspore u futsalu

Naredno dvanaesto Svjetsko prvenstvo bosanskohercegovačke dijaspore u malom fudbalu (futsalu) bit će održano u danskom gradu Hobro od 5. do 7. juna 2015. godine.  

Organizator ovog eminentnog sportskog okupljanja bh. iseljenika je Svjetski savez dijaspore Bosne i Hercegovine, a domaćin takmičenja je Savez bosanskohercegovačkih udruženja u Danskoj – SBHUD. Po sedmi put pokrovitelj mundijala najboljih bh. haklera u dijaspori je Fudbalski/Nogometni savez Bosne i Hercegovine koji će na prvenstvo u Dansku poslati svog predstavnika i prigodnim poklonima nagraditi najbolje fudbalere. 

Kako stvari stoje, u organizaciju takmičenja uključit će se vjerovatno i Danski fudbalski savez, što protvrđuju riječi Edina Hajdera, predsjednika bh. Saveza u Danskoj i člana GO Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine: 

“Nas kao domaćine iznenadila je poruka iz Danskog fudbalskog saveza, odnosno njihovog odjela za futsal, gdje su od nas zatražili dodatne informacije o šampionatu kako bi se i oni uključili u organizaciju i pokroviteljstvo takmičenja. Naravno da nam godi interesavanje Danaca jer to može samo doprinijeti boljem kvalitetu šampionata. Inače, pripreme za SP idu svojim isplaniranim redosljedom. Naša radno-organizaciona grupa, koju pored mene sačinjavaju Rufad Šećerbegović, Mevludin Batanović, Medo Huremović i svakodnevno je u kontaktima sa predstavnicima opštine Hobro koji nam pomažu da obezbijedimo maksimalno dobre uslove za takmičare i goste na prvenstvu".

"U toku je realizacija kontakata sa potencijalnim partnerima, sponzorima i svim drugim zainteresovanim za SP. Nastupi u regionalnim novinama, lokalnim novinama te na raznoraznim internet stranicama su dali dobar rezultat jer mnoge kompanije i pojedinci izrazili su spremnost da pomognu. Prvenstvo će se odvijati u sportskom centru 'Hobro Idraetscenter', koja ima dvije sale za održavanje turnira, treću dvoranu za organizovanje svečane podjele medalja, a tu su i prateći sadržaji, bazen, sauna i teretana. Već su obezbijeđeni prigodni trofeji i medalje za najbolje ekipe i pojedince, a radimo na tome da pripremimo i bogat kulturno zabavni program, tako da se nakon napornog takmičenja svi lijepo družimo. Šta dugo na kraju reći nego dobro nam došli, dragi Bosanci i Hercegovci iz čitavog svijeta”. 

Inače, u mnogim zemljama u toku su izborni turniri a na prvenstvu se očekuje učešće reprezentacija Bosanca i Hercegovaca iz Švedske, Danske, Norveške, Njemačke, Austrije, Francuske, Švicarske, Belgije, Holandije, Luksemburga, Slovenije, Hrvatske, Česke, Italije, Turske, Engleske, Republike Irske, i, vjerovatno, po prvi put Finske. 

Svjetski savez dijaspore BiH će ovih dana uputiti pismo svim našim istaknutim fudbalerima da za ovo prvenstvo ponovo doniraju svoje potpisane dresove kako bi sa njima nagradili učesnike takmičenja te odraditi sve organizacijske poslove kako bi kompletno prvenstvo proteklo u najboljem redu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.