Delegacija Željezničara odala počast Hukiću i Verlaševiću

Prije susreta u Tuzli

Delegacija Željezničara odala počast Hukiću i Verlaševiću

Delegacija Željezničara predvođena direktorom Mirsadom Šiljkom i šefom struke Admirom Adžemom, odala je počast na mjestu ukopa legendi bosanskohercegovačkog fudbala Mustafi Hukiću i bivšem fudbaleru Željezničara Nedžadu Verlaševiću.

Željezničar danas od 16 sati gostuje u Tuzli kod domaće Slobode, a Plava ekspedicija u grad soli je stigla jutros. Delegacija Kluba je jutros odmah posjetila mjesto ukopa i odala počast Mustafi Hukiću i Nedžadu Verlaševiću.

Mustafa Hukić je igračka legenda Slobode za koju je sakupio 281 zvanični nastup. Pored Slobode nastupao je za Osijek, američki San Jose i Adanaspor iz Turske. Po okončanju igračke karijere bio je pomoćnik selektoru A reprezentacije Fuadu Muzuroviću. Hukić je 1999. godine tragično poginuo u saobraćajnoj nesreći kod Lukavca.

Nedžad Verlašević je svoju karijeru počeo u Slobodi, a u sezoni 1986/1987 nosio je dres Željezničara. Također, Verlašević je kratko sa klupe vodio tim sa Grbavice. Popularni Smajo zauvijek nas je napustio 2001. godine od posljedica srčanog udara.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti