Drina kiksala u Zvorniku, Višegrađanima derbi

Prva liga RS, 16. kolo

Drina kiksala u Zvorniku, Višegrađanima derbi

E. Škorić

U subotu su odigrane sve utakmice 16. kola Prve lige Republike Srpske.

Zvornička Drina, lider Prve lige RS, osvojila je samo bod pred domaćom publikom u susretu sa Slobodom iz Novog Grada. Gosti su čak i poveli preko Brkića u 18. minuti, ali je Rustemović u 44. izjednačio na 1:1, što je bio i konačan rezultat.

Drugoplasirana Drina HE je u Višegradu odmjerila snage sa Podrinjem u derbiju kola. Pogocima Guzine iz 21. i Damjanovića iz 90. minute domaćin je stigao do velika tri boda. 

Sloga je, rezultatom 2:0, u Doboju pobijedila Rudar iz Ugljevika, fenjerašku ekipu, koja je već sada siguran putnik u niži rang. Mujčić i Mahmutović su pogađali za domaće. Modriča je s 1:0 pobijedila Slobodu iz Mrkonjić Grada, što je za Modričane tek treća pobjeda u sezoni.

Proleter je u Tesliću razbio Borac iz Šamca sa 4:1, dok je Napredak u Gacku savlado Mladost sa 3:0. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.