Duraković: Prelazak u Zrinjski je bio pun pogodak za mene

Prvotimac juniora Zrinjskog

Duraković: Prelazak u Zrinjski je bio pun pogodak za mene

S. Mlaćo

Juniori Zrinjskog iz Mostara i u novoj sezoni Premijer omladinske lige igraju veoma dobro.

U redovima Mostaraca mnogo pažnje posvećuju omladinskom pogonu, pa nije ni čudo što uspješni rezultati ne izostaju.

Mlade Plemiće ovog ljeta pojačao je Bugojanac Elvir Duraković koji je pod Bijeli Brijeg stigao iz FK Željezničar. Pokazao je vrlo brzo svoje kvalitete, te u dosadašnjim utakmicama lige i Kupa ovaj mladić koji ima tek 17 godina naprosto briljira. Tačnije, u 11 prvenstvenih utakmica postigao je šest pogodaka i dodao osam asistencija, dok je u Kup takmičenju postigao tri pogotka.

Duraković igra na poziciji lijevog beka, pa je samim tim njegova statistika još impresivnija. Ponikao je u bugojanskoj Iskri, te bio povremeni kadetski reprezentativac BiH. Prezalak u Zrinjski gleda kao sjajnu stvar.

"Moji utisci  u dosadašnjem dijelu prvenstva su odlični. Momci su me vrlo lijepo prihvatili i ja sam se brzo uklopio u ekipu, atmosfera u timu je savršena“, rekao je Duraković i nastavio:

"Klub je dobro organizovan, obezbijeđeni su nam uslovi kako bi mogli u potpunosti da se koncentrišemo na treninge i daljnji napredak. Zrinjski je već duže vrijeme poznata kao sredina koja pruža veliku šansu mladim igračima i sa te strane nije bilo dvoumljenja kada mi se ukazala šansa da pređem u Zrinjski i nisam se pokajao jer je moj prelazak u Zrinjski pun pogodak. Daću sve od sebe da se borim za ovaj grad i klub", dodao je Duraković za SportSport.ba.

Sjajno igrama Duraković se nameće i selektoru naše juniorske reprezentacije Toniju Karačiću, pa neće biti iznenađenje ako ga uskoro vidimo na narednim akcijama ove selekcije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi