Favoriti ubjedljivi, Krajina bolja od Gazija

4. kolo BH Telecom Malonogometne lige Fair Play

Favoriti ubjedljivi, Krajina bolja od Gazija

E. Čaušević

Za vikend je utakmicama u grupama C i D kompletirano 4. kolo BH Telecom Malonogometne lige Fair Play 

Postignuti su sljedeći rezultati: Gazi Husrev-Beg - Krajina (1:3), Nova Ambienta-Saraj polje - Bianco Azzuri-Šip (9:2), FIN - Penny Vogošća (5:4), Džemat Bojnik - Grbavica I (2:4).

U uvodnoj utakmici i derbiju kola, sastale su se ekipe Gazi Husrev-bega i Krajine. Prošlogodišnji polufinalisti, ekipa Gazi Husrev-bega ušla je u ovaj susret kao blagi favorit. Iako značajno oslabljeni zbog neigranja nekoliko igrača iz prve ekipe, na samom početku popularne Gazije su uspjele da brzo dođu do vodstva. Slabo otvaranje nije ni najmanje pokolebalo ekipu Krajine, te su u nastavku stigli do vodstva i sigurno sačuvali do kraja utakmice. Ovom pobjedom ekipa Krajine suvereno drži prvu poziciju u grupi D, te su ovom pobjedom pokazale ambicije za najviši plasman.

U istoj grupi, ekipa FIN- a je teže nego se očekivalo savladao ekipu Penny Vogošća sa rezltatom 5:4.

U grupi C, favoriti su opravdali očekivanja. Nova Ambienta- Saraj Polje je bez velikih problema savladala ekipu Bianco Azzura. Iako oslabljeni neigranjem nekoliko igrača iz prve postave ekipe Nova Ambienta, rezultat nijednog trenutka nije došao u pitanje. Ekipi Azzura ostaje da u zadnjoj utakmici u  direktnom dulelu sa Džematom Bojnik traže priliku za prolazak u narednu fazu takmičenja. U drugoj utakmici iste grupe, gledali smo malo više neizvjesnosti. Ipak na kraju kvalitet koji posjeduje ekipa Grbavice I je prevagnuo i sasvim zasluženo su pobjedili rezulatatom 4:2.

Kompletirano je i treće kolo u Junior cup-u. Postignuti su sljedeći rezultati: 11. Juli Srebrenica : Elektron ( 5:4), Gazi Husrev-begova medresa : Prva Bošnjačka gimnazija ( 9:1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti