Galešić: Borac je spreman, navijači ne bojte se

Fudbaler Borca za SportSport.ba

Galešić: Borac je spreman, navijači ne bojte se

D. Vejo

Novo pojačanje banjalučkog Borca Goran Galešić, ističe da je zadovoljan uslovima na Zlatiboru, te dodaje da je crveno-plavima još malo potrebno kako bi se uigrali i spremni dočekali početak Premijer lige BiH.

No, on smatra kako će proces uigravanja, uskoro doći do savršenstva.

"Uprava kluba se zaista potrudila da nam obezbjedi sve neophodne uslove za rad tokom priprema. Sve je na vrhunskom nivou, nemam riječi. Treninzi su dosta teški, vrućina je uradila svoje, ali kako nama tako i ostalima. Na nama je da slušamo instrukcije šefa i da u prvenstvo uđemo što spremniji", kazao je za SportSport.ba vezista Borca, Goran Galešić.

Iz prve dvije kontrolne utakmice, Borac je zabilježio jedan poraz i jednu pobjedu.

"Ne bih da tražim alibi, ali u prvom meču koji smo igrali protiv Sindikata nismo ličili na sebe. Bio je prisutan umor, noge su bile teške, dok je sparno vrijeme takođe učinilo svoje. Primili smo gol iz naše greške, oni nisu uputili ozbiljan udarac ka našem golmanu ali to je fudbal. Međutim, digli smo se i već u narednom susretu savladali rumunsku Konkordiju, ekipu koja posjeduje veliki kvalitet. Kako vrijeme bude odmicalo, mislim da ćemo biti još bolji", smatra Galešić.

Do početka nove sezone Premijer lige BiH, Velikan iz Platonove broji sitno, a za prvog protivnika imaće zenički Čelik.

"Ne smijemo gledati sa visine nikoga, pa ni ekipu Čelika. Naša želja je da šampionat otvorimo što bolje, da obradujemo naše navijače. Ovim putem im želim poručiti da se nemaju čega bojati, jer mi iz dana u dan sve više rastemo. Čelik je veliki klub sa isto takvom tradicijom. Ali, ako mi budemo pravi, onda sve zavisi od nas", zaključuje novajlija Borca.

Banjalučki sastav na Zlatiboru će se zadržati do devetog jula.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi