Handžić se nada prvom timu
Amel Handžić

Junior Sarajeva sa velikim ambicijama

Handžić se nada prvom timu

Juniori Sarajeva su u ovu sezonu krenuli furiozno, pa tako u prvenstvu redaju pobjede. Ovog vikenda su na Koševu savladali gradskog rivala Željezničar sa 3:0, a strijelac jednog gola i najbolji igrač susreta je bio Amel Handžić.

"Golovi protiv Želje su mi najdraži i uvijek su jedan motiv više. Veoma sam sretan zbog ove pobjede, jer smo pokazali da smo bolji od gradskog rivala. Da li sam bio najbolji igrač, to ipak trebaju drugi da odluče", kaže mladi Handžić.

Ove sezone jedan si od najboljih igrača u Sarajevu...

"Hvala Bogu igram dobro, krenuli su me golovi nadam se da ću i nastaviti tako. Veoma je bitno samo da me zdravlje posluži i da ne bude nekih težih povreda. Ipak, ima još prostora za napredak i trudim se da budem još bolji nego sada".

Koliko Sarajevo može ove sezone?

"Imamo dobru ekipu i dobrog trenera i nadam se da se možemo boriti za sami vrh. Prošlo smo prvenstvo nesretno izgubili, ali sada smo za godinu iskusniji i sigurno bolji. Tako da imamo i velike ambicije i u kup natjecanju, gdje ćemo pokušati i to osvojiti, te donijeti na Koševo duplu krunu".

I pored sjajnih nastupa za Sarajevo, nema te u reprezentaciji zašto?

" Meni je najbitnije da igram dobro i da sam u dobroj formi. Jako sam dobro počeo i nadam se da ću formu još više podići. Što se tiče reprezentacije, siguran sam da ću selektora natjerati da me pozove svojim nastupima".

Nadaš li se u budućnosti dresu prvog tima?
"To je moja najveća želja još od djetinstva i želja mi je da odigram utakmicu pred punim sjeverom,jer imamo najbolje navijače. Bila bi mi velika čast naći se u svalčionici sa igračima kao što su Škoro, Hadžić i ostali", rekao je talentovani junior Sarajeva Amel Handžić za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.