Horvat: Volim igrati protiv klubova iz bivše Jugoslavije

Potencijalni bh. reprezentativac

Horvat: Volim igrati protiv klubova iz bivše Jugoslavije

S. Mlaćo

Kadetska nogometna reprezentacija BiH trenutno nastupa na Evropskom prvenstvu koje se održava u Hrvatskoj.

Sam plasman na prvenstvo je veliki uspjeh, a sve što napravimo u susjedstvu svakako će biti dodatni plus za ovu ekstra kvalitetnu generaciju.

Jedan od onih koji se povezivao sa kadetskom reprezentacijom naše zemlje je i prvi strijelac kadetske lige Slovenije, član Maribora Nick Hanik Horvat, koji će uskoro napuniti 16 godina.

Horvat ima bosanske korijene, s obzirom da mu majka dolazi iz Prijedora.

"U svojoj karijeri sam odigrao puno utakmica, a najdraže su mi bile one sa klubovima iz bivše Jugoslavije. Posljednji takav meč bio je prije nekoliko sedmica u dresu svog Maribora protiv beogradskog Partizana, gdje smo slavili na penale na Budimpešta Future talents Cup U-17", ističe mladi nogometaš.

Najdraži uspjeh do sada mu je pobjeda na turniru Milano 2016 i Evropsko izdanje Nike Premiercup 2016 u Finskoj gdje je bio drugi strijelac, a njegova ekipa je osvojila četvrto mjesto.

"Pratim svjetski i BiH nogomet, a dragi su mi igrači Džeko, Pjanić, Bešić, Spahić, a najviše Ibričić", jasan je mladi fudbaler kod kojeg posebno mjesto od trenera zauzima Amir Karić.

Već je na meti skauta nekoliko evropskih klubova, a bilo je i poziva da nastupa za BiH. O tome zagonetno kaže:

"Nikad se ne zna".

Na kraju razgovora za SportSport.ba Hanik ističe da navija za kadetsku reprezentaciju BiH, te da našim reprezentativcima želi dobre rezultate na prvenstvu u Hrvatskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi