Hukiću se odazvalo 18 nogometaša, Dedić jedino pojačanje

Održana prozivka u Čeliku

Hukiću se odazvalo 18 nogometaša, Dedić jedino pojačanje

D. Kurbegović

Danas je u nogometnom klubu Čelik održana prozivka igrača pred pripreme za narednu sezonu u Premijer ligi. 

Prisutnim igračima i novinarima obratili su se novi v.d. direktora Muamer Islamović, članovi rukovodstva kluba Husejin Hinović i Zoran Stapić, te ispred stručnog štaba Nizah Hukić i Nijaz Hrustanović. Novi direktor igračima je poručio da će jedino mjerilo biti teren, te da će rukovodstvo kluba učiniti sve da ispuni obećano igračima.

"Nadam se da ste se dobro odmorili, kao novi čovjek na ovoj funkciji želim da svi Zeničani i oni koji navijaju za Čelik osjećaju da je ovo njihov klub i vrata ovog kluba za sve ljude koji žele dobro Čeliku su uvijek otvorena. Mi ćemo do kraja sedmice sigurno riješiti mnoge stvari kada su u pitanju pripreme nogometaša i pojačanja, a za vas koji ste prisutni kazao bi da će jedino mjerilo igranja u Čeliku biti zeleni teren i da neće biti privilegovani. Nadam se i dobroj saradnji sa novinarima, kojima poručujem da uvijek pišu realno stanje u i oko kluba pa kako god to zvučalo u ovom trenutku. Želimo da stvaramo pozitivnu klimu i da se događaju pozitivne stvari u klubu, a nadam se da ćemo imati i rezultatskog uspjeha", kazao je Islamović.

Šef stručnog štaba Nizah Hukić prozivao je do rednog broja 18, koliko je danas bilo nogometaša na prozivci. Od novih igrača izvjesno je da je Anel Dedić dojučerašnji veznjak Viteza prvo i jedino zasad pojačanje, dok su se na prozivci pojavili i igrači koji će u klubu boraviti na probi a to su: Amar Nadžak, Amar Prutina, Samir Draganović, Eldar Kavazović i Amer Durmić.

Od igrača koji su iznijeli prošlu sezonu na prozivci su se pojavili samo Emir Jusić i Darko Mišić, prvi golman Adi Adilović je bio opravdano odsutan jer je imao terapiju kod doktora. Hukić je igračima predstavio plan priprema za naredni period, te je obznanio neke promjene kada je u pitanju stručni štab.

"Drago mi je što je ovoliko nogometaša na prozivci, te što je i rukovodstvo kluba pored mene što me svakako raduje. Narednu sezonu u stručnom štabu više neće biti Vitomir Paškalj, koji se povukao i javio mi je da ne može više da bude moj saradnik. Mi ćemo do kraja sedmice imenovati novog trenera i vjerujem da tu neće biti nikakvih problema. Kada je u pitanju igrački kadar zajedno sa rukovodstvom kluba obavili smo razgovore s nekim igračima iz prošle sezone i vjerujem da ćemo do kraja sedmice riješiti pitanje nekih nogometaša, tako da bi sigurno do kraja prvog dijela priprema imali jasnu situaciju kada je u pitanju igrački kadar", kaže Hukić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Većinu priprema će obaviti u Zenici.

"Prvi dio ćemo sigurno obaviti u Zenici, imamo ovdje sve uslove za dobre pripreme, dok vjerujem da ćemo jednu sedmicu otići i negdje van grada, ali o tome ćemo razgovarati s predsjednikom kluba kada se vrati iz Brazila. Što se tiče plana treninga, svaki dan do kraja sedmice ćemo imati po dva treninga, ujutru i popodne, u Zenici bi sigurno trebali ostati najkasnije do 10. jula, kada bi otišli eventualno negdje i odigrati nekoliko pripremnih utakmica. Generalku ćemo sigurno odraditi u Zenici u trećoj fazi, te se nadam da ćemo spremno dočekati narednu sezonu sa jednom dobrom i maksimalno spremnom ekipom", kazao je Hukić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.