Ibraković izvršio prozivku, Sloboda protiv Slavena 6. jula

Slaven Belupo prvi protivnik

Ibraković izvršio prozivku, Sloboda protiv Slavena 6. jula

Adnan Beganović

Trener tuzlanske Slobode, Abdulah Ibraković, danas je izvršio prozivku igrača čime su i službeno počele pripreme Tuzlaka za narednu sezonu u kojoj je cilj vratiti se u društvo najboljih.

Ibrakoviću se na prozivku odazvalo 22 igrača i to Divković, E. Ribić, Pirić i Mahovkić (golmani), Jahić, Bekić, Šmigalović, Mikelini, Mujkanović, H. Ribić, Pršeš, S. Musić, Rahmanović, A.Musić, Zoletić, Šišić, Efendić, Jusufović, Nezić, Salihović, Memišević i Mahmutović, a kako za SportSport.ba kaže šef struke tuzlanske momčadi u narednim danima očekuje se dolazak i nekoliko provjerenih iskusnijih igrača.

"Od danas smo u pogonu, nema tugovanja, niti vraćanja na prošlu sezonu. Ono što se desilo svi zajedno moramo što prije zaboraviti i okrenuti se iskušenjima koja nam prestoje", istakao je Ibraković.

"Pregovaramo sa još nekim igračima, a najbliže dolasku je Staniša Nikolić. Želimo angažovati bivše igrače Slobode (Okanović, Mešić, Lamešić), a nije isključeno da nas pojača i neki provjereni premijerligaški igrač. Priliku da pokažu šta znaju, a smatram da znaju mnogo, dobit će i tuzlanska djeca", dodao je Ibraković.

Već početkom narednog mjeseca, tačnije 6. i 7. jula Sloboda će odigrati i prve prijateljske susrete. Naime, izabranici Abdulaha Ibrakovića učestvovat će na turniru u Slavonskom Brodu, a pored njih na istom će učešće uzeti Koper, Cibalija i Slaven Belupo.

"Idemo na turnir u Slavonski Brod, u polufinalu ćemo igrati sa Slaven Belupom, a dan kasnije borit ćemo se za mjesto, da li prvo ili treće. U tom susretu naš protivnik će biti Koper ili Cibalia", zaključio je Ibraković.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.