"Imam osjećaj da se navijači brzo zasite uspjeha"

Strateg Plavih o slaboj posjeti na stadionima

"Imam osjećaj da se navijači brzo zasite uspjeha"

Adnan Beganović

O mnogočemu je na današnjoj konferenciji za novinare, koja je održana povodom sutrašnje utakmice osmine finala Kupa BiH Željezničar - Slavija, govorio strateg Plavih s Grbavice Amar Osim.

Na današnjoj press konferenciji menadžer Plavih se nakon pitanja novinara osvrnuo na jako lošu posjetu u dosadašnjih 10 kola Premijer lige.

 

"Teško je govoriti o nekim razlozima zbog čega je malo ljudi na tribinama. Možda zbog ekonomske situacije, a možda i zbog toga što danas vikendom na televiziji možete pogledati 10 evropskih utakmica, koje su realno kvalitetnije od ovih naših. Karte nisu skupe, ni kod nas na Grbavici, a niti bilo gdje drugo", izjavio je Osim i dodao:

 

"Ne znam, možda i raji treba neka promjena, recimo u prvoj sezoni mog povratka u Željezničar posjeta je bila mnogo bolja. Zašto? Prije te sezone Željezničar je pet ili šest godina jako loše stajao na premijerligaškoj tabeli, ljude je bilo stid izaći na ulicu i reći da su navijači Željezničara, a onda se odjednom sve promijenilo u jako kratkom periodu. To su te promjene o kojima govorim. Danas bi promjena bilo, to vam odgovorno tvrdim, da mi u nizu izgubimo četiri ili pet utakmica, e onda bi došlo mnogo više gledatelja na Grbavicu." 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

 

"Jednostavno, drugačije ne mogu objasniti ovu situaciju. Imam osjećaj da se naši navijači brzo zasite uspjeha. Tu mislim na cijeli region, ne samo na terene u Bosni i Hercegovini, a i činjenica je da su navijači u inostranstvu mnogo više povezani sa svojim klubovima. Promjena koja bi danas privukla više navijača na naše utakmice je uspjeh u Evropi. Međutim, nakon neke dvije godine eventualno dobrih rezultata u Evropi, i toga bi se zasitili", dodao je na kraju Osim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti