Jedinstvo poraženo u Jablanici, napadači veoma efikasni

Prva liga FBiH, 2. kolo

Jedinstvo poraženo u Jablanici, napadači veoma efikasni

Midhat Šljivak

Danas je odigrano šest susreta drugog kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, a u ovim susretima fudbaleri su bili veoma efikasni, te je postignuto 17 pogodaka.

Ekipa Jedinstva iz Bihaća koja je prošle sezone vodila veliku borbu za ulazak u Premijer ligu ove sezone još uvijek ne zna za pobjedu. Danas su gostovali ekipi Turbine u Jablanici, a na kraju su doživjeli poraz rezultatom 1:0. Jedini gol na meču je postigao Nedim Kudra nakon sedam minuta igre.

Budućnost iz Banovića je slavila na gostovanju u Jajcu kod ekipe Metallghe BSI s 2:1. Domaći su poveli preko Musića nakon četiri minute igre, ali je tim iz Banovića golovima Jasmina Jaranovića u 20. i 37. minuti došao do tri boda u ovom susretu.

Gostujuća tri boda upisao je i Radnički iz Lukavca koji je s 3:1 savladao Podgrmeč.  Gosti su poveli u 16. minuti preko Maida Jaganjca, da bi na 2:0 povećao Čehajić u 33. minuti.

Gol nade za domaće je šest minuta kasnije postigao Jakupović, ali je u finišu prvog poluvremena za konačnih 3:1 pogodio Semir Terzić.

Derbi meč igrao se u Kaknju gdje je u komšijskom duelu Rudar savladao Mladost s 2:1. Gosti su poveli nakon 10 minuta igre golom Huseinspahića, ali su Spahić u 35. i Mirvić u 78. minuti donijeli pobjedu domaćem timu.

Najuvjerljivija je bila Čapljina koja je s 5:1 savladala Orašje, dok je duel u Srebreniku između Gradine i Igmana iz Konjica završen bez golova (0:0)...

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prva liga FBiH, 2. kolo:

Metalleghe BSI - Budućnost 1:2
Turbina - Jedinstvo 1:0
Rudar - Mladost 2:1
Podgrmeč - Radnički 1:3
Gradina - Igman 0:0
Čapljina - Orašje 5:1

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti