Juniori BiH ponovo bolji od Makedonije

Prijateljska utakmica u Zenici

Juniori BiH ponovo bolji od Makedonije

D. Kurbegović

Juniorska nogometna reprezentacija BiH je danas u Trening centru N/FSBiH u Zenici odigrala i drugu pripremnu utakmicu protiv selekcije Makedonije. Izabranici selektora Tonija Karačića u utorak su pobijedili Makedoniju rezultatom 3:0, a danas su, također, bili bolji i slavili rezultatom 1:0.

Stručni štab BiH danas nije mogao računati na Benjamina Hadžića i Jasmina Čelikovića, koji su se morali vratiti u svoje klubove. S druge strane, ekipu su pojačali golman Adnan Kanurić, te dvojicu igrača Željezničara, Amir Velić i Amar Beširević, koji su sinoć igrali za juniorsku selekciju Željezničara protiv Ludogoreca.

Domaći nogometaši dobro su otvorili današnju utakmicu, već u 5.minuti s desne strane je ubacio Amar Beganović, a Nedim Hadžić između četiri nogometaša gostujuće selekcije šutira sa sedam metara malo pored desne stative. Makedonija je prvi šut u okvir gola uputila u 15. minuti, ali udarac Boškovskog s 18 metara brani Kanurić.

BiH je povela u 20. minuti, Nikola Kosanić je uzeo loptu na oko 40 metara od gola gostiju, sjajnim driblingom izbacio jednog gostujuće nogometaša, a onda s više od 20 metara odlično šutirao, pogodivši desne rašlje gola Makedonije za 1:0 za BiH. Nakon gola domaće selekcije, nije bilo više izglednih prilika, tako da se na odmor otišlo s minimalnom prednošću BiH.

Već na početku drugog poluvremena šansa za domaću selekciju, Šabanović je sjajno prošao po lijevoj strani odigrao povratnu loptu za Nedima Hadžića, koji je mnogo oklijevao, te ja slabo šutirao, s oko 10 metara, ravno u golmana gostiju. Makedonija je sjajnu šansu propustila u 60.minuti. Mario Naumovski izašao je sam pred golmanana domaće selekcije, koji mu je sjajnim refleksom odbranio udarac i spasio selekciju BiH. Ništa se nije dešavalo do 75.minute, a onda rezervista Stefan Kovač šutira s preko 20 metara, međutim sjajnom paradom Denkovski spašava Makedoniju. Do kraja utakmice nije bilo prilika, tako da je BiH ostvarila i drugu pobjedu protiv Makedonije. Ovo su bile posljednje provjere juniorske selekcije pred kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

BiH-Makedonija 1:0 (Kosanić)

BiH: Kanurić, Mirić, Beganović, Sadiku, Šabanović,  Resić, Smajić, Kosanić, Mustafić, Brzović i Hadžić. Još su igrali:Rondić, Kovač,Maksimović,Kožljak, Velić.   

Trener: Toni Karačić.

Makedonija: Denkovski, Antovski, Perčevski, Simonovski, Osmanovski, Ferati, Naumčevski, Kolevski, Denkovski, Grozdanovski i Boškovski. Još su igrali: Sefo, Naumovski, Georgijevski, Skenderi, Ramadani, Dodevski i Aleksovski. 

Trener: Dobrinko Ilievski.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi