Juniori kvalifikacije započeli porazom

Loša igra izabranika Tonija Karačića

Juniori kvalifikacije započeli porazom

M. Šljivak

Juniorska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine porazom je započela kvalifikacije za odlazak na Evropsko prvenstvo. Danas su u Sarajevu bolji od naše selekcije bili juniori Norveške rezultatom 3:1.

Ipak, izabranici Tonija Karačića su bolje ušli u susret i već su u četvrtoj minuti došli u vodstvo, a pogodak je postigao Armin Ćerimagić. Prednost su naši momci čuvali sve do 25. minute kada Norvežani preko Jonasa Gronnera stižu do izjednačujućeg gola 1:1.

Samo pet minuta kasnije novi gol u mreži našeg golmana Durakovića. Veton Beriša je u 31. minuti doveo Norvešku u vodstvo od 2:1, da bi deset minuta kasnije Norvežani stigli i do trećeg gola, a strijelac je bio Eirik Birkelund za rezultat poluvremena od 3:1.

U nastavku susreta oba tima su imala svoje prilike. Najopasniji po gol Norveške bio je Asim Zec koji je u nekoliko navrata dobro pokušao, ali do gola nije mogao. Norvežani su u 62. minuti pogodili prečku, a kod naše selekcije Armin Hodžić je u 69. minuti imao dobar pokušaj, ali je gostujući golman odbranio.

Do kraja su naši juniori pokušali bar doći do još jednog gola koji bu završnicu susreta uveo u neizvjesnost, ali promjene rezultata nije bilo, te su Norvežani slavili pobjedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti