Juniori Širokog ubjedljivi, Sarajevo bolje od Travnika

Rudar i Sloboda odigrali bez golova

Juniori Širokog ubjedljivi, Sarajevo bolje od Travnika

A. Beganović

U 2. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine za juniore Sarajevo je bilo bolje od Travnika, Široki od Viteza, dok su Rudar i Sloboda podijelili bodove.

Mladi fudbaleri bordo tima na domaćem terenu sa rezultatom 2:0 savladali Travnik. Po jedan pogodak postigli su fudbaleri Sarajeva u oba poluvremena. Đurić je golmana Travnika matirao u 18., a Čataković u 60. minuti.

Juniori Širokog su se bez većih problema obračunali sa vršnjacima iz Viteza. Slavili su Širokobriježani sa ubjedljivih 6:0, a dva pogotka postigao je Stanić, dok su po jednom mrežu golmana Viteza pogađali Bojo, Miličević, Matić i Vukoja.

U duelu juniorskih ekipa Rudara i Slobode nije bilo golova. Obje ekipe su imale svoje prilike, no na kraju su mreže ostale netaknute.

Premijer liga za juniore, 2. kolo:

Sarajevo - Travnik 2:0 (Đurić, Čataković)

SARAJEVO: Suljić, Đurić, Vazda, Avdić, Herić, Jezerkić, Pidro, Rastoder, Mujakić, Osmanović, Čataković. Još su igrali Smajlagić i Begenišić.

TRAVNIK: Selman, Kadrić, Baručija, Otuzbir, Strmonja, Hasanbegović, Pinjo, Lukić, Zirdrum, Marković, Perić. Još su igrali Zahirović, Ganić, Brkić, Dervišić i Melić.

Vitez - Široki 0:6 (Stanić 2x, Bojo, Miličević, Matić, Vukoja)

VITEZ: Badrov, Šibčić, Pleić, Vrhovac, Franjić, Lajanović, Križanović, Petrović, Čurak, Džepina, Vujica. Još su igrali Parađik, Baškard i Jukić.

ŠIROKI BRIJEG: Zlomislić, Jurić, Grbešić, Jurić Stipe, Bojo, Miličević, Matić, Dedić, Vukoja, Bondža, Stanić. Još su Bajo, Marić, Buhač i Vukoja.

Rudar - Sloboda 0:0

RUDAR: Unijat, Mandić, Lajić, Muhić, Kovačević, Krneta, Mikić, Gavranović, Radanović, Rokvić, Stojić. Još su igrali Trkulja i Palić.

SLOBODA: Muminović, Mušanović, Salkić, Kasumović, Salihbegović, Todorović, Ćosić, Dedić, Đukić, Buljubašić, Habibović. Još su igrali Mehmedović, Suljić, Palata, Saletović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.