Kenan Karađuz napušta Metalleghe na kraju sezone

Nezadovoljan minutažom odlazi iz Jajca

Kenan Karađuz napušta Metalleghe na kraju sezone

S. Mlaćo

Član Metalleghea i nekadašnji kapiten tog kluba Kenan Karađuz na kraju ove sezone sigurno će napustiti redove premijerligaša iz Jajca.

Karađuz se ove sezone nije naigrao, upisao je tek deset nastupa u ligi, te jedan u Kup takmičenju, a Metalleghe trenutno vodi grčevitu borbu za opstanak u BH Telecom Premijer ligi BiH. Šanse Jajčana u toj borbi su veoma male, ali bez obzira šta da se desi Karađuz napušta popularne Kraljeve.

"Zbog nedovoljne minutaže nisam zadovoljan, a ne znam koji je razlog toga. Moram tražiti sredinu u kojoj ću igrati, ali mi je zbog toga i žao, jer mi smo ovaj klub uveli u Premijer ligu i dali mu identitet", otvoreno je kazao za SportSport.ba Karađuz.

Ovaj 26-godišnji defanzivac jedan dio svoje karijere proveo je i u Češkoj gdje je nastupao za Viktoriju Žižkov, a neće biti iznenađenje ako opet krene put te zemlje. U Metalleghe BSI je Karađuz stigao u ljeto 2014. godine, a svojom požrtvovanošću, te korektnim i fer pristupom na svakoj utakmici osvojio je srca navijača tog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi