Ko je za koga glasao na IO
Na sjednici IO u srijedu nije bilo najavljenog konsenzusa

Dešavanja na iscrpnoj sjednici NS/FS BiH

Ko je za koga glasao na IO

SportSport.ba došao je do ekskluzivnog sazanja ko je za koga glasao na jučerašnjoj sjednici Izvršnog odbora NS/FS BiH prilikom neizbora generalnog sekretara...

Ušanoviću od svakoga po malo

Niti jedan od tri kandidata nije dobio potrebnih 12 glasova od 15 članova „fudbalske vlade“, a
za Muniba Ušanovića glasalo je šest osoba.

Dominković mijenjao odluku
Prema saznanjima najčitanijeg sportskog portala u BiH, Dominković je mijenjao odluku prilikom glasanja. Prvo je podigrao ruku za Ušanovića, a uvidjevši da aktuelni v.d. generalnog sekretara neće dobiti 12 glasova predomislio se. Potom, je istakao kako je suzdržan.
„Za njega su glasali Hamdija Abdić iz Bihaća, Zlatan Mijo Jelić iz Širokog Brijega, Ivan Perić iz Tomislavgrada, Slaviša Vujić iz Bijeljine, Marijan Jelić iz Modriče i Bogdan Čeko iz Istočnog Sarajeva“, istakao je jedan od članova IO NS/FS BiH koji je želio ostati anoniman.

Četiri od šest Bošnjaka za Merdanovića

Nijaz Merdanović, dobio je povjerenje četvorice članova IO NS/FS BiH.
„Glas Merdanoviću dali su Mensud Bašić iz Sarajeva, Sulejman Čolaković iz Zenice, Fikret Mujkić iz Tuzle i Samir Čemalović iz Mostara“, kazao je naš izvor informisanja.

Marjanac i Raščić „fol“ za Čolpu

Fuad Čolpa dobio je dva glasa.
„Čolpa je bio favorit Živka Marjanca iz Banja Luke i Muhidina Raščića iz Goražda. Oni su za njega glasali pomalo ironično. Kada su vidjeli da ni Ušanoviću, ni Merdanoviću neće dobiti dvotrećinsku većinu, istakli su kako glasaju za Čolpu“, rekao je učenik sjednice IO u srijedu koja je trajala osam sati i 40 minuta.

Čeko za produženje mandata
Bograd Čeko, potpredsjednik NS/FS BiH nakon što IO nije uspio odabrati novog generalnog sekretara predložio je da se Ušanoviću privremeni mandat produži do 28. februara. Njegov prijedlog nije naišao na odobravanje kod meradnovićevih pristalica u IO, ali je na konkcu kompromisno usvojen.
Suzdržani u glasanju bili su Iljo Dominković, predsjednik NS/FS BiH iz Orašja, kao i Jozo Laštro iz Travnika, te Ranko Cvijić iz Prijedora.

Kao što je poznato, konkurs je poništen i biće raspisan novi, za koji će uslove odrediti FIFA i UEFA. U narednih sedam dana konkurs će biti dostavljen u NS/FS BiH, te će početkom januara 2009. godine biti raspisan. Na osnovu uslova koje dostave FIFA i UEFA, Izvršni odbor NS/FS BiH do 28. februara izabraće novog prvog operativca našeg fudbala u četverogodišnjem mandatu.
Na konkurs će se moći prijaviti svi državljani BiH koji budu ispunjavali uslove dostavljenje iz Svjetske i Evropske fudbalskih federacija.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti