Kožulj se pretplatio na eurogolove

Pet najboljih golova 29. kola

Kožulj se pretplatio na eurogolove

S. Bošković

U subotu je kompletirano 29. kolo BH Telecom Premijer lige. 

U pretposljednjem kolu napadači nisu bili previše raspoloženi, te je na osam utakmica postignuto 17 pogodaka.

Najviše puta mreže su se tresle u derbiju kola. Na Tušnju je Sloboda deklasirala ekipu Sarajeva sa 4:0. Tri gola su viđena u Zvorniku gdje je Široki upisao uvjerljivu pobjedu protiv Drine Zvornik s 3:0. Identičnu pobjedu upisao je i Zrinjski na gostovanju kod Mladosti Doboj-Kakanj. Vrijedi napomenuti da su Plemići ovom pobjedom osigurali titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Borac i Vitez su upisali pobjede od 2:0, protiv Radnika, odnosno Slavije. Dva gola postignuta su i na Grbavici gdje je Željezničar remizirao sa Rudarom iz Prijedora 1:1. Olimpic je na domaćem terenu minimalno slavio protiv Travnika, a susret Veleža i Čelika je završen bez postignutih golova. 

Pretposljednje kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine donijelo je nekoliko iznimno lijepih pogodaka, a ovo su najljepši od njih. 

5. Nemanja Bilbija (Mladost Doboj-Kakanj-Zrinjski 0:3)

Nemanaj Bilbija se sjajno snašao kad je loptu u šesnaesterac Mladosti ubacio sjajno ubacio Blajić. Bilbija je izvanredno postavio nogu u zraku i tako riješio pitanje pobjednika i novog prvaka Bosne i Hercegovine.

4. Ivan Lendrić (Željezničar-Rudar Prijedor 1:1)

Ivan Lendrić nije imao svoj dan na Grbavici, no ipak je Željezničaru uspio donijeti veliki bod. Najbolji napadač Plavih ove polusezone je u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena sjajno izbacio jednog od odbranbenih fudbalera gostiju i odlično progurao loptu između gostujućeg golmana i stative. 



3. Rastko Rokvić (Željezničar-Rudar Prijedor 1:1)

Rokvić je iskoristio grešku odbrane Željezničara, koja nije uspjela ispucati loptu kako treba, te je s istom došao na 25 metara od domaćeg gola. Fudbaler Rudara je šutirao snažno, a Fejzić je bio nemoćan. 



2. Wagner (Drina Zvornik-Široki Brijeg 0:3)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Fudbaler Širokog Brijega glavom je spustio loptu Wagneru na 17 metara, a brazilski fudbaler je šutirao i pogodio same desne rašlje. Golman domaćeg tima učinio je sve da odbrani šut Wagnera, ali nije uspio ni dodirnuti loptu. 



1. Zvonimir Kožulj (Drina Zvornik-Široki Brijeg 0:3

Gol kola bez ikakve dileme pripada Zvonimiru Kožulju, koji je postigao drugi gol za Široki u Zvorniku. Kožulj je na oko 30 metara jednim potezom sjajno izbacio svog čuvara, a odmah potom i silovito šutirao. Lopta je odsjela u desnim rašljama gola domaćina. 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi