Medunjanin: Selektoru sam poručio da sam tu ako trebam
Foto: EPA

Otkrio detalje razgovora

Medunjanin: Selektoru sam poručio da sam tu ako trebam

Među igračima koji su se našli na popisu selektora Mehmeda Baždarevića za operaciju "Grčka" našao se i Haris Medunjanin.

Medunjanin se odlaskom u MLS, tačnije u Philadelphiju Union odaljio od reprezentacije i preskočio je martovsko okupljanje,  međutim selektor BiH je bio primoran da ga vrati pred veoma važan kvalifikacioni meč sa Grčkom.

Baždarević u timu želi dokazane borce, igrače koji se ne impresioniraju lako i koji su naviknuli igrati "utakmice godine", kakav je upravo Medunjanin, koji zapravo nikada nije bio zabrinut za svoje mjesto u državnom timu. 

"Kada sam odlučio prihvatiti ponudu iz MLS-a, rekao sam selektoru da je to dobra avantura za mene, jer sam uvijek želio igrati u SAD-u. Dao sam jasno do znanja da sam na raspolaganju reprezentaciji, ako budem potreban, a ako ne, neću biti ljut", kazao je Medunjanin za phillyvoice.com. 

Bh. reprezentativac smatra kako se igrači iz MLS lige bez razloga osporavaju. 

"Mislim da je MLS velika liga, sa igračima iz različitih zemlja. Tu je Laurent Ciman koji igra za reprezentaciju Belgije, koja je među najboljima na svijetu. On u Belgiji igra standardno. Ako imate kvalitet, nije bitno gdje igrate."

Dotakao se Medunjanin i avanture u Izraelu.

"Kada sam igrao u Izraelu bilo je uvijek igrača koji su bili u prvoj postavi svoje reprezentacije. Ne mislim da je fudbal u Izraelu bolji nego u MLS-u. Tamo imate jednu, dvije ili tri ekipe koje se izdvajaju, odnosno imaju mnogo novca. Uvijek kažem, nije bitno gdje igrate, već imate li kvalitet ili ne. Svaki selektor donosi odluke kakve želi, ali reći da igrači ne zaslužuju igrati u reprezentaciji jer su u MLS-u, a da pritom nije ni gledao neku utakmicu, je malo drugačije", podvukao je Medunjanin. 

Medunjanin se na najbolji mogući način adaptirao u Philadelphiji Union. Za svoj tim je dosad odigrao nekoliko sjajnih partija, a na kontu uz dva pogotka ima i tri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti