Trener Viteza nakon poraza na Grbavici

Miše: Pokazali smo da se možemo nositi sa Željom

U trećem međusobnom duelu u BH Telecom Premijer ligi Željezničar je nanio treći poraz ekipi Viteza. Plavi s Grbavice su zasluženo slavili rezultatom 2:1, a s tim se složio trener gostujuće ekipe Ante Miše. 

"Želio bih čestitati fudbalerima Željezničara na zasluženoj pobjedi. Bila je ovo utakmica s dva različita poluvremena. Prvo poluvrijeme je prošlo u izrazitoj nadmoći Želje koje je moglo završiti s razlikom većom od dva pogotka. Na kraju smo do 43. minute uspjeli sačuvati mrežu, međutim na kraju smo iz jednog prekida i 'odbijanca' primili golove", rekao je Ante Miše, šef stručnog štaba Viteza, te se osvrnuo na drugo poluvrijeme:

"U drugom poluvremenu smo uspjeli uspostaviti igru. Željo više nije tkao lako dolazio u prilike za postizanje pogodaka. Neću reći da smo imali više od igre, ali smo uspostavili nekakav posjed. Iz jedne situacije smo imali jedanaesterac. Smanjili smo rezultat, i umjesto da do kraja odigramo mirno. Da igrom preko bokova, jer smo imali igrača više, mi smo kroz dvije minute dobili crveni karton. Utakmica je u nastavku bila otvorena. Mislim da smo jako dobro parirali protivniku. Nisam zadovoljan jer smo izgubili, ali nisam ni nezadovoljan, jer nismo izgubili s velikom razlikom. Pokazali smo da se možemo nositi sa Željom".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.