Miše preporodio Vitez, Pinjuh džoker s klupe

Dobra polusezona za Vitežane

Miše preporodio Vitez, Pinjuh džoker s klupe

Nogometaši Viteza završili su jesenji dio sezone remijem s Travnikom na svom stadionu. 

NK Vitez u prvoj polusezoni upisao je tri pobjede, a sve tri na domaćem terenu. Pobjede je slavio nad ekipama Radnika, Mladosti i Slobode. Uz tri pobjede Vitežani su pet puta završili utakmicu bez pobjednika, dvije u Vitezu, tri u gostima.

Početak sezone za Vitez je bio katastrofalan. Tadašnji strateg Viteza Husnija Arapović nije uspio da nađe pravu, ubitačnu prvu postavu koja će na pravi način odigrati utakmicu, te donijeti bodove svom klubu. 

Vitez je pod vodstvom Arapovića ubilježilo jedan remi i to u 1. kolu na Bilinom polju protiv Čelika, te tri uzastopna poraza, a kap koja je prelila čašu je jedan od najvećih i najtežih poraza ovog kluba na domaćem terenu od Slavije rezultatom 0:5.

Arapović je nakon tog poraza podnio ostavku, a v.d. predsjednika NK Vitez Slaven Garić ubrzo pronašao zamjenu za istog. Na uzavrelu klupu premijerligaša iz Srednje Bosne sjeo je hrvatski stručnjak Ante Miše. 

Pod vodstvom Mišea, Vitez je ubilježio dvije pobjede, četiri remija i dva poraza. Velika razlika se mogla uočiti u igri, pripremljenosti i taktici od početka sezone. Miše je tako Vitez izvukao iz krize, te će Vitežani u zimski san utonuti na solidnoj 11. poziciji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kao Mišin džoker sa klupe istakao se Ante Pinjuh, nogometaš koji je pojačao Vitez pred početak ove sezone. Pinjuh je postigao tri pogotka, dva kada je ulazio u igru s klupe, te tako postao i najbolji strijelac Viteza u ovoj polusezoni. Prate ga Kapetan i Smriko sa po dva gola, te Jurčević i Hećo sa jednim (liga).

Sudeći po izjavama i tvrdnjama stručnog štaba Viteza, u drugoj polusezoni cilj je opstati na sredini tabele, te bez obzira na loš početak sezone i uveliko promijenjen sastav , te mnoštvo povreda osigurati takmičenje u BHT Premijer ligi i naredne godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti