MNK Željezničar izborio plasman u Premijer futsal ligu

U dva meča bolji od Banovića

MNK Željezničar izborio plasman u Premijer futsal ligu

S. Mlaćo

Nakon što su u prvom susretu slavili sa 2:0, futsaleri Željezničara u Banovićima su večeras poraženi sa 3:2, ali su uspjeli izboriti plasman u Premijer futsal ligu naše zemlje. 

Nakon samo deset minuta MNK Željezničar je imao vodstvo od 2:0 pogotcima Đuderije i Novoselca i već tada je bilo sigurno da su Plavi novi premijerligaš.

Domaći se u drugom poluvremenu bude te preko Igora Sliška i Arnela Dedića dolaze do poravnanja, da bi u 33. minuti Mirel Čamrković pogodio za 3:2. Bio je to i konačan rezultat ovog susreta, te su sa ukupnih 4:3 Sarajlije slavile pobjedu u ovom dvomeču.

Meč u Banovićima pratilo je oko 400 gledalaca, uz sjajnu atmosferu. Ovo je veliki uspjeh za MNK Željezničar čiji su čelnici uoči početka sezone najavili da je njihov cilj plasman u Premijer ligu, što se na kraju i ostvarilo.

MNK Banovići - MNK Željezničar 3:2 (0:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti