Sloboda - Drina

Musemić: Prihvatamo ulogu favorita

J. Duvnjaković

Sloboda će u 27. kolu Premijer lige BiH ugostiti Drinu iz Zvornika.

Na današnjoj presici trener Slobode Husred Musemić kazao je kako njegov tim ima ulogu favorita i nada se da će doći do pobjede.

"Mi smo sigurno favoriti i tu ulogu prihvatamo. Nadam se da ćemo je i opravdati. Respektujemo svakoga, ali igramo kući i vjerujem da nećemo imati problema iako će nam nedostajati nekoliko igrača, a nakon Drine nas očekuje serija teških utakmica", rekao je Musemić, dodavši:

"Stjepanović i Ordagić će zbog povreda vjerovatno biti na klupi, a šansu će dobiti neki igrači koji su manje igrali do sada. Ko zna šta se može desiti u narednim utakmicama, možda će baš ti igrači biti oni koji će Slobodi dati rezultat koji svi očekujemo".

Osvrnuo se i na datume finalnih utakmica Kupa.

"Ne znam da li se prvenstvo moralo završiti 18. maja, možda se nešto moglo uraditi u interesu fudbala. Treba ispoštovati igrače ako je to vremenski moguće, jer se igrači umaraju kako fizički tako i psihički. Radniku smo poslali zahtjev da se utakmica finala pomjeri za 20. maj, ali oni nisu pristali, jer su njihovi igrači već na odmoru 20. maja. Odbili su, a to je njihovo pravo", ističe Musemić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti