"Ne daju da titula ode iz Sarajeva"

Ogorčeni trener Mostaraca

"Ne daju da titula ode iz Sarajeva"

Samir Mlaćo

Sinoć je u Mostaru odigran derbi susret 2. kola Lige prvaka u futsalu između Mostar Staklorada i MNK Centar, a Sarajlije su slavile sa 4:3.

Mostarci su nakon prvog poluvremena imali vodstvo od 3:1, ali su gosti uspjeli napraviti veliki preokret. Nakon same utakmice trener domaćih Mirsad Fazlinović pokušao se obračunati sa sudijom Tarikom Kečom, ali se na snimku dovoljno ne vidi da li je i došlo do udaranja. 

SportSport.ba je kontaktirao Fazlinovića, koji je i dan poslije utakmice bio ogorčen. Zanimljivo samo na sudiju Keču, dok na suđenje Jasenka Pljevljaka i Danka Batulija nije imao zamjerke.

"Šta da vam kažem. Ponovo režija kao i prošle godine, ovaj put Tarika Keče. Pokvaren je derbi, sala je bila puna, atmosfera sjajna i sve je inscenirano. Od prve minute Kečo je svirao u korist Centra, čak donosio odluke i na Pljevljakovoj strani. Imamo tri situacije gdje nas je pokrao i pokazat ćemo to Savezu. Jednostavno je, ne daju nam titulu i ne daju da ona ode iz Sarajeva", ogorčeno je kazao Fazlinović.

Mostarci i dalje imaju dva boda prednosti u odnosu na Sarajlije, ali nakon sinoćnjeg po njima sramnog suđenja ne znaju šta da očekuju u borbi za prvaka.

"Imamo dva boda prednosti od Centra i borit ćemo se. Ne znam šta da očekujem nakon ovog sinoć, kada onako dobijamo isključenja, dok Kahvedžić iz Centra ima žuti karton, prekida naš napad rukom i ne dobija crveni. On time direktno utiče na rezultat", dodaje trener Mostaraca. 

Priznaje da je od prijatelja dobio informaciju da su sudije poručile da će ga "povaliti", ali da on to nije čuo, te da to ne želi komentarisati.

 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi