Reprezentativac Makedonije, Krste Velkoski uoči Haugesunda

"Neka Sarajevo pobijedi, a nije važno ko će zabiti gol"

Fudbalski klub Sarajevo odigrat će u četvrtak prvu zvaničnu utakmicu u novoj sezoni. Izabranici Dženan Uščuplića novu sezonu otvaraju utakmicom sa Haugesundom na stadionu Asim Ferhatović Hase. 

Svoj debi u evropskim susretima za Sarajevo upisat će makedonski napadač, Krste Velkoski. Fudbaler Sarajeva vjeruje kako će bordo tim preskočiti prepreku iz Norveške.

"Jedva čekam da počnu te evropske utakmice. Moj debi u Evropi i ja se nadam da će proći dobro. Protiv Haugesunda očekujemo da prođemo u drugo kolo. Neće biti nimalo lako, ali uz podršku naših navijača nećemo imati problema," rekao je Velkoski i dodao:

"Ja se nadam da mogu nastaviti golgetersku formu. Trudit ću se da zabijem što više golova, kako bih obradovao navijače Sarajeva. Najvažnije je da Sarajevo prođe dalje, nije bitno ko će postizati golove," kaže Velkoski. 

Napadač bordo tima nakon naporne polusezone u bordo dresu i osvojenog Kupa Bosne i Hercegovine, "produžio" je za Austriju, na reprezentativno okupljanje. 

"Odmorio sam se dobro. Imao sa deset dana odmora. Prijalo mi je to, zna se kakav je osjećaj igrati za reprezentaciju. Spreman sam odradili smo dobro pripreme i jedva čekam da počne ovo što nas očekuje u narednom periodu," riječi su Velkoskog. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo u novu sezonu ulazi sa mnogo jačim kadrom, a Velkoski ističe kako su se novi igrači odlično uklopili u ekipu. 

"Ostalo je 90 posto iste ekipe. Došli su novi igrači i prilagodili su se. Svi su se odlično ukolpili. Evo mogu i ja da kažem da smo odlično prihvaćen. Ja se nadam da smo ovu sezonu bolji," kaže Velkoski. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.