Nestorović: Simić je odbio igrati za BiH!

Selektor U21 reprezentacije za SportSport.ba

Nestorović: Simić je odbio igrati za BiH!

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovina u poslijepodnevnim satima okupila u Vogošći, gdje će se spremati za naredne dvije kontrolne utakmice protiv SAD-a i Turske. 

Selektor Darko Nestorović u ovim utakmicama neće moći računati na Hajradinovića, Ćorluku i Modića, te je u razgovoru za SportSport.ba istakao da će to biti veliki hendikep za naš nacionalni tim. 

"Njihov izostanak će biti veliki hendikep, pogotovo ako uzmemo u obzir da se radi o odličnim igračima. Ipak, koga nema bez njega se možemo i zato sam odlučio pozvati nova igrača, odnosno Ačimovića i Mihojevića", kazao je Nestorović na početku razgovora za SportSport.ba, te se osvrnuo na predstojeće utakmice.

"Mi pravimo novu generaciju igrača i bit će potrebno određeno vrijeme da napravimo nešto. Kroz ovih nekoliko treninga pokušat ćemo napraviti kostur ekipe i krenuti s pozitivnim rezultatima. Što se tiče selekcije SAD-a, radi se o generaciji koja je starija od nas, dok o Turskoj ne treba trošiti riječi. To su dvije izuzetno jake provjere."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Iako se Stefan Simić jedno vrijeme dovodio u vezu s reprezentacijom BiH, Nestorović je otkrio da se fudbaler italijanskog drugoligaša Varesea zahvalio na pozivu.

"Simić je jedan odličan igrač i ja sam mu uručio poziv, no to nije donijelo uspjeh. On se kulturno zahvalio na pozivu i poručio da želi igrati za Češku", riječi su Nestorovića na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.