Nogometni savez BiH kažnjen  sa skoro 50.000 KM

FIFA izrekla novčanu kaznu

Nogometni savez BiH kažnjen sa skoro 50.000 KM

S. Mlaćo

Nogometni savez Bosne i Hecergovine kažnjen je sa 26.500 švicarskih franaka od strane FIFA-e zbog navijačkih incidenata.

Svjetska fudbalska asocijacija kaznilo je nekoliko reprezentacija, između ostalih Albaniju sa 100.000 CHF zbog incidenata na utakmica Italija - Albanija, uključujći i upotrebu pirotehnke od navijača iz Albanije, zbog čega je meč bio i prekinut na nekoliko minuta.

Italija je također kažnjena sa 15.000 CHF zbog incidenata na istoj utakmici.

Iran je kažnjen sa 50.000 CHF zbog incidenata na meču Iran - Kina, a na zvaničnoj stranici FIFA-e istaknuto je da Nogometni savez BiH kažnjena 26.500 CHF, što je 48.000 KM.

Poljska je zbog sličnih incidenata kažnjena sa 17.500 CHF, a Crna Gora 15.000 CHF.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi